Tuğlu Yapı Hakkında
Tuğlu Yapı
2007 yılında, inşaat ve yapı uygulamaları konusunda çalışmak üzere uzman bir firma olarak kurulmuştur. İnşaat piyasasında aktif olarak üretim yaptığı yıllar içerisinde söz ve taahhütlerini yerine getirip, yeni teknolojileri takip ederek uygulayıp, tekniğine ve şartnamelere uygun çalışıp ve mutlak müşteri memnuniyeti prensiplerinden taviz vermeden istikrarlı bir şekilde büyümüştür.
2008 yılının başında çok katlı konut inşaat işlerine girilmiş ve bu alanda da başarılı olabilmek için gerekli tüm altyapı yatırımlarını tamamlamış, bu konuda kadrosunu oluşturmuştur.
Faaliyet gösterdiği YAPI ve İNŞAAT alanlarında devamlı olarak makine donanım parkını, kullandığı teknolojileri, işçilik ve yapım kalitesini geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmektedir.
Şirket personeli tecrübeli, eski, yaptığı işi önemseyen, benimseyen, motivasyonu yüksek elemanlardan oluşmaktadır.
Kuruluşundan beri hedeflenen yüksek iş kalitesi ile söz ve taahhütleri ödünsüz yerine getirmek, şirketi bugünkü konumuna getirmiştir.
YETENEK
İnşaat, baştan sona bilgi ve yetenek gerektiren prosedürler ve teknik hizmetler zinciridir. Doğru planlanmayan bir yatırım hedefine ulaşamayabilir. İnşaata başlama aşaması "yasa ve yönetmelikler çerçevesinde" ham projeyi bellekte doğru üretme ve yaratacağı katma değerini, beraberindeki artıları ve eksileri inşaata başlamadan ön görebilmektir.
Bellekte yaratılan projeyi teknik destek alarak hedefinizden sapmadan bitirebilmek ve hedeflenen katma değere ulaşabilmek için ön görülmeyen aksamaların olmaması gerekir.
Zemin etüdü (Jeolojik rapor) olmadan alınan bir arsa veya yapılan bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi temel fiyatlarını ciddi biçimde değiştirebilir.
Bütçeye ve hedeflere uygun olmayan bir proje ve malzeme seçimi tüm hedefleri saptırabilir. İnşaatın bütçesinin ve ödeme planının önceden doğru olarak belirlenmesi ve ek ödemelerin olup olmayacağının, olacaksa ne kadar olacağının tespit edilmesi gerekir.
İşin en başında doğru ve detaylı bir inşaat sözleşmesi hazırlanmalıdır. Çok detaylı hazırlanmayan bir inşaat sözleşmesi; ek ödeme, fiyat farkı, işin fesh edilmesi gibi sonuçlar doğurabilir.
İşin projeye uygun yapılması ve olası değişiklikler halinde bunun işverenin kontrollüğü ve izniyle gerçekleşmesi gerekir. İş verenin izni; Müteahhidin işin teknik gereklilik talebine yada işverenin estetik kaygılarına dayanabilir. Müteahhit bu değişiklikleri işverenle; (bu ekstra isteğin bedelini de içeren) bir tutanak düzenleyerek yapabilir. Bu durumda esas dikkat edilmesi gereken nokta; yapı sağlığına ve görselliğine zarar vermeden ve iskan almayı da engellemeyecek değişikliklerin yapılmasına izin vermektir.
Tüm inşaat sözleşmelerinde (İster kat karşılığı inşaat olsun, ister bedeli karşılığı olsun), tüm imalatlar, revizyonlar, sözleşme ekleri, işverenin yada işveren vekilinin kontrollüğünde gerçekleştirilmelidir. Bu kontrollük teşkilatı; Müteahhidin sözleşme gereklerine uymasını, yapının iyi bir mühendislik ve yapım hizmeti almasını, doğru malzemelerin doğru şekilde kullanılmasını, İnşaat yapım programlarına uyulmasını, Hak edişlerin düzenlenmesini sağlayarak; Müteahhitle işveren arasında çıkabilecek ihtilaflarda, işveren temsilcisi olarak işveren lehine taraf olduğu için gereklidir.
İnşaatın bitiminde; Sosyal Güvenlik Kurumu, yapı sınıfına göre, Bayındırlık ve İskan bakanlığının yapı maliyetleri üzerinden belirlediği prim oranlarına göre; SGK primlerinin tamamının ödenmesini isteyecektir. İşe başlarken iş yeri numarası alınarak dosya açtırılmalı ve SGK primleri eksiksiz yatırmış olmalıdır.
Yapı ruhsatı 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa veya 5 yıl içinde inşaat ruhsatına uygun olarak bitirilmezse; ruhsat hükümsüz olacaktır. Bu durumda ruhsat yenilenmediği takdirde inşaata izin verilmemekte, ayrıca kısmen yapılan kısımlar için ruhsatsız inşaat işlemi yapılmaktadır. Yapı ruhsatı yenileme yoluna gittiğinizde bu arada yeni deprem yönetmelikleri gibi yapı yönetmeliklerinde değişimler oluşmuşsa, projelerinizin ve yapınızın da; bu yeni yönetmeliklere göre revize edilmesi gerekecektir.
Projelere, teknik yönergelere, yönetmeliklere ve kurallara harfiyen uyulmayan imalatlar, tamamlanmayan SGK primleri ve vergi borçları iskan alınmasını engelleyebilir.
Tuğlu Yapı ekibi olarak bizler; bu uzun süreçte neler yapılması gerektiğini en ince ayrıntılarıyla biliyor ve üstlendiğimiz işleri eksiksiz tamamlamak konusundaki yeteneğimize güveniyoruz.
SORUMLULUK
Tuğlu Yapı olarak, proje ve üretim konusunda uzman ekibimiz, çözüm ortaklarımız ve taşeronlarımız ile çevre değerlerinin korunmasında dünya standartlarını uygulamaya özen gösteriyoruz. Tüm uygulama faaliyetlerini, oluşabilecek çevre kirliliğini önleyecek şekilde planlıyor ve bu yönde gerekli kaynakları kullanıyoruz.
İşimizin temelinde, toplumsal sorumluluğun bir gereklilik ve görev olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya önem ve özen gösteriyoruz. İnsan ve çevre odaklı sosyal sorumluluk projelerine ‘daha yaşanabilir bir dünya’ inancıyla destek vererek, yarınlara güzel bir gelecek bırakabileceğimize inanıyoruz.
Bu bilinçle, toprağımızı ve yaşam kaynaklarımızı koruyan TEMA Vakfı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği WWF ile çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz için, metrekare başına, 1 fidan dikerek geleceğe, kökleri sağlam bir dünya bırakabilmeyi umut ediyoruz.
SIK SORULANLAR
Emlak vergilerindeki oranlar ne kadardır?
Konutlarda binde 2
İşyerlerinde binde 4
Arsada binde 6
Arazide köy yeri ise muaf tır,eğer köy değilse binde 1 dir.
Bir tapu tescil işleminde ne gibi belgeler gerekmektedir?
1-Varsa Tapu Senedi veya Fotokopisi
2-Alıcının 2 Satıcının 1 Vesikalık Fotoğrafı
3-10 Yılı Geçmemiş T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı (Fotokopisi Çekilerek Alt Kısmına Açık Adresin Yazılması) İmza Aşamasında Kimliklerin Aslının Mutlaka Yanınızda Bulunması.
4- Şayet Tapu İşlemi Vekil Aracılığı ile Yapılacaksa, Vekilin Nüfus Cüzdanı ve 1 Adet Vesikalık Fotoğrafı Bulundurmalı.
5-Temsil Halinde Temsile ait Belge. (Şirketse; Şirket Yetki Belgeleri ve Bilgileri)
6- Bağlı Bulunduğu Belediyelerden Emlak Beyan Servislerinden, Rayiç Bedelini Bildirir Belge Alınmalıdır.
7- Gayrimenkul Kat Mülkiyetli ise DASK (Deprem Sigortası) Yaptırılması.